Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-25 12:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kina-fyller-70-och-formar-monstermedborgare-med-digital-teknik/

Världen

Kina fyller 70 och formar mönstermedborgare med digital teknik

I Dongguan firar All-China Youth Federation 70-årsjubileet av grundandet av Folkrepubliken Kina genom att ställa sig i en formation av siffran 70, 27 september 2019.
I Dongguan firar All-China Youth Federation 70-årsjubileet av grundandet av Folkrepubliken Kina genom att ställa sig i en formation av siffran 70, 27 september 2019. Foto: Li Jiale/AP

PEKING. När Folkrepubliken Kina firar 70 år på tisdag ska himlen vara klarblå. Kolkraftverken nära Peking har fått stänga ned.

Det kommer att bli en massiv uppvisning.

Landet har förvandlats från ett fattigt jordbrukssamhälle till en politisk och ekonomisk världsmakt. Men folket har hela tiden hållits i strama tyglar.

Dagens mönstermedborgare formas med modern teknik. De som inte sköter sig straffas med alltifrån högre ränta på lånet till indragna resor.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in