Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 15:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kina-fyller-70-och-formar-monstermedborgare-med-digital-teknik/

VÄRLDEN

Kina fyller 70 och formar mönstermedborgare med digital teknik

I Dongguan firar All-China Youth Federation 70-årsjubileet av grundandet av Folkrepubliken Kina genom att ställa sig i en formation av siffran 70, 27 september 2019.
I Dongguan firar All-China Youth Federation 70-årsjubileet av grundandet av Folkrepubliken Kina genom att ställa sig i en formation av siffran 70, 27 september 2019. Foto: Li Jiale/AP

PEKING. När Folkrepubliken Kina firar 70 år på tisdag ska himlen vara klarblå. Kolkraftverken nära Peking har fått stänga ned.

Det kommer att bli en massiv uppvisning.

Landet har förvandlats från ett fattigt jordbrukssamhälle till en politisk och ekonomisk världsmakt. Men folket har hela tiden hållits i strama tyglar.

Dagens mönstermedborgare formas med modern teknik. De som inte sköter sig straffas med alltifrån högre ränta på lånet till indragna resor.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.