Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 21:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kina-i-massiv-kamp-mot-viruset-men-den-borjade-sent/

VÄRLDEN

Marianne Björklund: Kina i massiv kamp mot viruset – men den började sent

Bild 1 av 2 Kinas premiärminister Li Keqiang besökte Wuhan och ett sjukhusbygge på måndagen.
Foto: STR/AFP
Bild 2 av 2 Kina bygger i snabb takt upp två nya sjukhus i Wuhan som ska ta emot patienter som drabbats av det nya coronaviruset.
Foto: Hector Retamal/AFP

PEKING. Kina går fram med storsläggan för att bekämpa utbrottet av det nya coronaviruset. Den toppstyrda regimen har snabbt isolerat över 50 miljoner människor, förlängt nyårssemestern och satt igång blixtbyggen av nya sjukhus.

Men det finns en baksida av myntet: ett auktoritärt styre skapar försiktiga undersåtar. Lokalpolitikerna i Wuhan agerade först när Peking pekat med hela handen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.