Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Kina skickar sändebud till Nordkorea

Kinas president Xi Jinping skickar ett särskilt sändebud till Nordkorea på fredag. Beskedet kommer dagen efter att USA:s president Donald Trump avslutat sin Asienresa, där han bland annat försökt få Kina att agera mer kraftfullt mot Nordkorea och landets kärnvapenprogram.

Enligt den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina ska sändebudet Song Tao informera Nordkorea om den senaste partikongressen i Peking.

Kina är en av Nordkoreas mycket få – och allra viktigaste – allierade. Men den senaste tiden har relationerna mellan länderna blivit allt frostigare. Varken Xi Jinping eller Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har besökt den andres land sedan de tillträdde.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.