Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Kina slår till mot toalettpapper

Foto: Kin Cheung/AP

Näsdukar och toalettpapper med motiv som förlöjligar Hongkongs ledare Leung Chun-ying har fått fastlands-Kina att surna till. Myndigheter har beslagtagit 7 600 rullar toalettpapper och 20 000 paket näsdukar.

Hongkongs demokratiaktivister förlöjligar ofta Leung Chun-ying genom att avbilda honom som Dracula eller som en varg. Demokratiska partiet hade tagit fram pappersprodukterna inför firandet av det kinesiska nyåret. Förhoppningen var att samla in mer pengar till verksamheten.

– Den kinesiska regeringen vill kuva alla olika uppfattningar. Våra produkter är ett skämt, inte ett hot mot den nationella säkerheten, säger partiordförande Lam Cheuk-ting.

Demokratiaktivisterna har krävt friare val i Hongkong och att Leung Chun-ying ska avgå.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.