Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 17:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kinesisk-ilska-efter-amerikanskt-lagforslag-om-hardare-tag/

Världen

Kinesisk ilska efter amerikanskt lagförslag om hårdare tag

Ett interneringsläger i Artux i den kinesiska provinsen Xinjiang. Bilden är från december 2018. Det här är ett av flera läger där uppskattningsvis en miljon muslimer är internerade, enligt medieuppgifter.
Ett interneringsläger i Artux i den kinesiska provinsen Xinjiang. Bilden är från december 2018. Det här är ett av flera läger där uppskattningsvis en miljon muslimer är internerade, enligt medieuppgifter. Foto: Ng Han Guan/AP

PEKING. Ett amerikanskt lagförslag som kräver hårdare tag från Donald Trump mot Kinas behandling av den muslimska minoritetsbefolkningen uigurer väcker ilska i Kina. Kommunistpartiet är trött på att USA rotar i vad man anser vara Kinas interna angelägenheter.

Det bådar inte gott inför förhandlingarna om ett slut på handelskriget.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in