Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-09 03:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/klanen-trump-tar-over-partiet-ska-barnen-arva-makten/

Klanen som dominerar Republikanerna. Från vänster: Tiffany Trump, Donald Trump Jr, Melania Trump, Donald Trump, Ivanka Trump, Eric Trump. Nedre raden: Donald jr:s barn Kai Madison Trump och Donald Trump III.
Världen

Klanen Trump tar över partiet – ska barnen ärva makten?

Ett anrikt parti byter skepnad och pånyttföds som klan. Det republikanska partiet är på väg att ersättas av familjen Trump.

Efter snart fyra år i Vita huset har Trumpbarnen blivit politiska djur. Kampen om makten i nästa generation Trump lär utkämpas mellan syskonen Ivanka och Don Trump.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 7 Donald Trump Jr – Don kallad – har byggt en stark plattform under faderns tid i Vita huset.
Foto: Gregory Pace/rex/Shutterstock
Bild 2 av 7 Kimberly Guilfoyle, flickvän till Donald Trump Jr och rådgivare till presidenten, väckte mycket uppmärksamhet med sitt tal på Republikanernas konvent.
Foto: Olivier Douliery/TT
Bild 3 av 7 Donald Trump med sina två söner Don Jr och Eric, och hustrun Melania. Trump beskrev under förra valkampanjen sönerna som ”högkvalitativa”.
Foto: Matt Baron/Rex
Bild 4 av 7 Dottern Ivanka Trump var registrerad demokrat inför förra valet – men har nu genomgått en publik transformering och beskriver sig nu som ”stolt republikan”. Hon för sig sofistikerat i maktens miljöer – Don junior ägnar sig åt mer råbarkad retorik mot politiska motståndare.
Foto: Patrick Semansky/AP
Bild 5 av 7 Donald Trump med barnen Eric och Ivanka 1992.
Foto: John Barrett/Photolink/Everett Collection
Bild 6 av 7 Ivanka Trump och hennes make Jared Kushner sågs länge som tillhörande en liberal elit. Nu har de blivit några av de mest inflytelserika personerna i president Trumps styre.
Foto: Michael Probst/AP
Bild 7 av 7 Donald Trumps brorsdotter Mary gav nyligen ut en bok där hon beskriver presidenten som en psykopat.