Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 00:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/klimatforandringen-har-gett-kraftig-korallblekning-i-stora-barriarrevet/

VÄRLDEN

Klimatförändringen har gett kraftig korallblekning i Stora barriärrevet

Bild 1 av 5 De blekta korallreven syns tydligt från luften.
Foto: ARC Centre of Excellence for Coral Reef Studies
Bild 2 av 5 Forskaren Terry Hughes inventerar blekta korallrev i Stora barriärrevet från luften. En fjärdedel av reven har blekts kraftigt i år.
Foto: Ed Roberts. ARC Centre of Excellence for Coral Reef Studies
Bild 3 av 5 Blekta massive Porites koraller utanför Magnetic island.
Foto: Klara Lindström
Bild 4 av 5 Blekt rev utanför Lizard island
Foto: Victor Huertas. ARC Centre of Excellence for Coral Reef Studies
Bild 5 av 5

Stora barriärrevet i Australien har drabbats av massiv korallblekning för tredje gången på fem år. Klimatförändringen leder till allt varmare hav och årets blekning är mer utbredd än tidigare. En expert kallar det för ”ett rop på hjälp från revet”.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.