Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 10:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ko-aktivister-tar-lagen-i-egna-hander-44-manniskor-har-dodats/

VÄRLDEN

Ko-aktivister tar lagen i egna händer – 44 människor har dödats

41 sek. I Indien tar koaktvister lagen i egna händer. 44 människor har dödats – och presidenten misstänks för att se mellan fingrarna.

I Indien har mobbar av ko-aktivister dödat mer än 40 personer de senaste fyra åren. Gängen tar lagen i egna händer i jakt på muslimer och lågkastiga som misstänks sända kor till slakt eller äta nötkött.

Den hindunationalistiska premiärministern Narendra Modi kritiseras för att se mellan fingrarna. På torsdag blir det klart om han väljs om för en ny femårsperiod.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.