Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 23:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kobane-efter-is-en-stad-i-ruiner/

Världen

Kobane efter IS: En stad i ruiner

Bild 1 av 7 Det är en raserad stad som de kurdiska styrkorna intagit. Kobane är befriat – men att IS skulle vara slaget är nog en förhastad slutsats.
Foto: Bulent Kilic / AFP
Bild 2 av 7 En kurdisk soldat på promenerad i ett fridsamt Kobane på onsdagen.
Foto: Jake Simkin / AP
Bild 3 av 7 Här, vid den statyprydda infarten till inre delen av Kobane, har strider rasat mellan kurdiska styrkor och IS-terrorister. Nu är scenen en annan.
Foto: Jake Simkin / AP
Bild 4 av 7 Någonstans i Kobane – en kurdisk krigare får vård för en skottskada. Enkla förhållanden gäller för medicinsk vård, belysningen tillhandahålls av en assistent som håller upp en ledficklampa. Av säkerhetsskäl vill kurderna inte ange var ”kliniken” är belägen.
Foto: Jake Simkin / AP
Bild 5 av 7 Kurdiska soldater håller ett antal positioner i Kobane. Från dessa hoppas man kunna lokalisera IS-terrorister, få dem att ge sig tillkänna.
Foto: Jake Simkin / AP
Bild 6 av 7 Paus för två kurdiska soldater.
Foto: Jake Simkin / AP
Bild 7 av 7 Några invånare försöker orientera sig i Kobanes raserade kvarter.
Foto: Osman Orsal / Reuters

Sönderskjutna hus och hela kvarter i ruiner. Ingen el och inget vatten. Det blir en sorglig syn som möter Kobanes invånare när de återvänder från tillflykten i Turkiet. ”Förstörelsen är massiv”, säger en lokal politiker.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in