Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 03:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/konservativa-domare-far-kritik-efter-historiska-hbtq-beslutet/

VÄRLDEN

Konservativa domare får kritik efter historiska hbtq-beslutet

På måndagen beslutade USA högsta domstol att hbtq-personer omfattas i lagen mot könsdiskriminering från 1964.
På måndagen beslutade USA högsta domstol att hbtq-personer omfattas i lagen mot könsdiskriminering från 1964. Foto: Jim Watson/AFP

När Gerald Bostock avskedades på grund av sin läggning för tio år sedan blev det upptakten till USA:s högsta domstols historiska beslut på måndagen om att omfatta hbtq-personer i lagen mot könsdiskriminering från 1964.

Men beslutet har fått kritik. Och uppmärksamheten riktas särskilt mot den konservative domaren Neil Gorsuch som skrev det.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.