Köpenhamns centralstation utrymd - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Köpenhamns centralstation åter öppen efter polisinsats

Köpenhamns centralstation Hovedbanegården utrymdes på onsdagskvällen på order av polis. Inga tåg fick passera stationen och en stor polisstyrka fanns på plats för att leta efter en person, rapporterade danska TV2. Stationen kunde öppna igen vid 22.45-tiden. 

En polisstyrka kallades på onsdagskvällen till Hovedbanegården i Köpenhamn, all tågtrafik ställdes in under ett par timmar och stationen utrymdes. 

Dansk polis bekräftade för danska TV2 att det pågick en sökinsats efter en person. 

– Vi kan bekräfta att vi letar efter en person. Det handlar om en förrymd fånge och vi har många poliser på platsen för att få tag på personen i fråga, sa vakthavande befäl Henrik Brix till tv-kanalen. 

Den svenska polisen fick information om insatsen i Köpenhamn, men enligt Stephan Söderholm på polisen i region syd är svensk polis inte involverad i ärendet. Personen som söks i Danmark har ingen koppling till Sverige, säger han till DN. 

Vid 22.45 beslutade polis att stationen återigen kunde öppna och att tågtrafiken kunde rulla på som vanligt.

Polisen ska inte ha hittat den person man sökte efter, rapporerar danska TV2.  

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.