Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 18:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kor-overlevde-orkanen-dorian-tvingades-simma-atta-kilometer/

Världen

Kor överlevde orkanen Dorian – tvingades simma åtta kilometer

Kor i Idaho i USA. Foto: Troy Maben/AP

Tre kor som sveptes ut till havs utanför North Carolina i USA under den kraftiga orkanen Dorian har återfunnits efter tre månader.

Korna tros ha simmat flera kilometer för att finna land. 

Stormen Dorian drabbade USA:s östkust i slutet på augusti i år. Nu har tre kor, som var några av de många djur som sveptes ut till havs under ovädret, hittats vid en nationalpark på barriärön Cape Lookout utanför North Carolina, skriver The Charlotte observer

Djuren sveptes iväg i en mindre flodvåg orsakad av orkanen och antas ha simmat uppemot åtta kilometer i det stormiga sundet för att nå land. Korna tillhör en flock som vanligtvis betar fritt på Cedar Island på fastlandet.

Den första kon hittades omkring en månad efter orkanen och de andra två har visat sig under de senaste två veckorna, enligt en talesperson för nationalparken.

Frågan är nu hur djuren ska kunna återvända till fastlandet. Eventuellt kommer korna att sövas för att kunna fraktas på en båt.

Orkanen Dorian slog till mot USA med hårda vindar och kraftigt regn. Minst 20 personer dog när ovädret drog in över Bahamas i början av september.