Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Kraftfull tyfon mot Japan

En kraftfull tyfon med stora mängder regn och kraftiga vindar svepte på tisdagen in över västra Japan och invånare varnas för översvämningar och jordskred.

Runt 200 inrikesflyg och många tåglinjer har ställts in på grund av de starka vindarna.

I kuststaden Ishinomaki, som drabbades av fjolårets jordbävnings- och tsunamikatastrof, har de 10.400 invånarna blivit rådda att ta sig till högre platser.

Också i Nachikatsuura, 40 mil sydväst om Tokyo, har 1.600 invånare uppmanats att lämna sina hem på grund av jordskredsrisk.

Tyfonen har fått namnet Guchol, vilket betyder gurkmeja på ett mikronesiskt språk.

Med vindar på upp till 180 kilometer i timmen väntas Guchol röra sig över den japanska huvudön Honshu på onsdag morgon.

– Tyfonens kraft ökar kanske inte längre men vi tror att vindarna och regnet kommer att bli kraftfullare. Den ökar farten, säger en anställd på Japans meteorologiska institut till AFP.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.