Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 08:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kraftig-explosion-i-brinnande-bostadshus-i-paris-hela-byggnaden-skakade/

Världen

Kraftig explosion i brinnande bostadshus i Paris: ”Hela byggnaden skakade”

Ett bostadshus i Paris fattade under lördagskvällen eld, och i samma byggnad hördes senare en kraftig explosion. Tiotals människor såg sina hem slukas av lågorna. Orsaken till branden är fortfarande oklar.

Rätta artikel

– Det var en enorm explosion. Vi kände byggnaden skaka, och omedelbart efteråt såg vi gigantiska eldflammor, säger en boende på adressen till Le Parisien. 

Branden startade vid 22-tiden på lördagskvällen och spred sig till 30-talet lägenheter i byggnaden, som ligger i det 19:e arrondissementet.

Orsaken till branden är fortfarande oklar. Elden ska både ha spridit sig via husets insida och på utsidan, där det enligt Le Parisien ska ha funnits gasbehållare på balkonger som skulle kunna förklara explosionen. Vid 23-tiden hade räddningstjänsten fått branden under kontroll.

Det finns inga uppgifter om skadade i samband med branden. Flera boende hade evakuerat byggnaden redan innan räddningstjänsten kom till platsen, och arrondissementets borgmästare meddelade att ett gym skulle göras tillgängligt för de evakuerade att tillbringa natten i. Enligt Le Parisien ska tiotals människor ha stått utanför på trottoaren och sett sina hem och tillhörigheter förintas i branden.

Frankrikes utrikesminister Christophe Castaner tackade räddningspersonalen för deras mod och engagemang i ett inlägg på Twitter.

https://twitter.com/CCastaner/status/1114636384772476928