Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 03:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kris-i-intensivvarden-i-paris-svart-sjuka-evakueras-fran-staden/

VÄRLDEN

Kris i intensivvården i Paris – svårt sjuka evakueras från staden

Häromdagen transporterades svårt sjuka patienter i covid-19 från östra Frankrike till Bordeaux. Nu är sjukvården i Paris så belastad att även sjuka parisbor transporteras med tåg till andra delar av landet.
Foto: Alesandre Marchi/AFP

PARIS. I Paris är nu läget på intensivvårdsavdelningarna så ansträngt att svårt sjuka patienter måste evakueras från staden med tåg.

– Aldrig tidigare i fransk sjukvårdshistoria har vi sett en liknande situation, säger den högste hälsoansvarige i Frankrike, Jérôme Salomon.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.