Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 22:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kris-i-intensivvarden-i-paris-svart-sjuka-evakueras-fran-staden/

VÄRLDEN

Kris i intensivvården i Paris – svårt sjuka evakueras från staden

Häromdagen transporterades svårt sjuka patienter i covid-19 från östra Frankrike till Bordeaux. Nu är sjukvården i Paris så belastad att även sjuka parisbor transporteras med tåg till andra delar av landet.
Häromdagen transporterades svårt sjuka patienter i covid-19 från östra Frankrike till Bordeaux. Nu är sjukvården i Paris så belastad att även sjuka parisbor transporteras med tåg till andra delar av landet. Foto: Alesandre Marchi/AFP

PARIS. I Paris är nu läget på intensivvårdsavdelningarna så ansträngt att svårt sjuka patienter måste evakueras från staden med tåg.

– Aldrig tidigare i fransk sjukvårdshistoria har vi sett en liknande situation, säger den högste hälsoansvarige i Frankrike, Jérôme Salomon.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in