Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Kristen grupp har byggt Noaks ark

01:15. En kristen grupp i Kentucky har byggt en kopia av Noaks ark efter beskrivningarna i Bibeln. Arken är 155 meter lång och har kostat motsvarande 850 miljoner kronor.

En kristen grupp i den amerikanska delstaten Kentucky har byggt Noaks Ark på riktigt. Nu öppnar den närmare 160 meter långa och 850 miljoner kronor dyra båten för allmänheten, skriver amerikanska medier.

Den timrade arken är enorm: sju våningar hög, nästan två fotbollsplaner lång och återskapad enligt Första Moseboken där det står att Noak använde båten för att rädda liv på jorden undan syndafloden. På insidan av ”The Ark Encounter” finns flera utställningar, bland annat Noaks familj och burar med modeller av djur och till och med dinosaurier.

Den 7 juli öppnar båten för allmänheten i den nya temaparken.

– Jag tror att det här kommer att bli en av de största kristna attraktionerna i historien. Det kommer att locka folk från hela världen, säger Ken Ham, som varit drivande i projektet till Gizmodo.

Han tillhör den religiösa gruppen kreationister som tror att Gud skapade jorden på sex dagar och att världen är 6.000 år gammal. Enligt dem är båten ett bevis på att berättelserna i Bibeln är sanna.

Foto: AFP

Byggandet har pågått sedan 2010, och gruppen uppskattar att 1,4 miljoner människor kommer att besöka arken bara under det första året.

Men projektet saknar inte kritiker, dels för att det delvis har finansierats med skattepengar och dels för att det motverkar den vetenskapliga synen på livets uppkomst.

Foto i text: AFP

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.