Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 07:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kronprinsparet-och-statsminister-deltog-vid-begravning-av-danska-sri-lanka-offer/

Världen

Kronprinsparet och statsminister deltog vid begravning av danska Sri Lanka-offer

Kistorna var utsmyckade med blommor och bilder på de tre barnen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/AFP

På lördagen begravdes tre danska barn som föll offer för terrordåden i Sri Lanka den 21 april. Kronprinsfamiljen och Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen fanns bland begravningsgästerna, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

Rätta artikel

Den danske miljardären och företagaren Anders Holch Povlsen var på semester i Sri Lanka med sin hustru och deras fyra barn när två självmordsbombare slog till mot hotellet som familjen bodde på, Shangri-La i Colombo. Tre av barnen, mellan fem och 15 år, omkom. Terrordådet var ett av totalt åtta som utfördes på olika platser i Sri Lanka den 21 april.

På lördagseftermiddagen hölls en privat begravningsceremoni för de tre barnen i domkyrkan i Århus, skriver Politiken. Bland gästerna fanns kronprinsfamiljen och Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, liksom Venstrepolitikerna Troels Lund Poulsen och Tommy Ahlers som även de är ministrar i Danmarks regering.

Statsministern Lars Løkke Rasmussen (till höger). Foto: Mads Claus Rasmussen

Begravningsgästerna sjöng psalmer och efteråt bars kistorna ut till tre väntande bilarna. Kistorna var utsmyckade med blommor och bilder på de tre barnen.

Ett knippe färglada ballonger var fästa vid en av kistorna. Efter några minuters tystnad klippte de omkomna barnens syster snörena och ballongerna steg mot en blå himmel.

Totalt dog minst 253 personer i bombdåden i Sri Lanka.

Läs mer: Åtta attentat på sex timmar – det hände i Sri Lanka