Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-26 06:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kuba-har-fatt-en-ny-president/

Världen

Kubanerna har fått en ny president: Miguel Díaz-Canel

01:35. Miguel Días-Canel svors in som Kubas nye president efter att landets nationalförsamling samlats under två dagar i Havanna och nominerat honom till posten.
Bild 1 av 3 Två kvinnor följer tv-sändningen från valet av ny president, med Miguel Díaz-Canel i rutan. Det rådde aldrig någon tvekan om att den snart 58-årige tidigare utbildningsministern skulle väljas till posten.
Foto: Yamil Lage / ASFP
Bild 2 av 3 Raul Castro (till vänster) med Miguel Diaz-Canel (mitten) inför valet av en ny president.
Foto: AFP
Bild 3 av 3 Miguel Díaz-Canel i talarstolen på torsdagen under sitt första tal som kubansk president. Officiell bild från generalförsamlingens möte.
Foto: Cubadebate.cu / AFP

Kuba har för första gången sedan 1950-talet en ledare som inte heter Castro. Miguel Díaz-Canel har valts till ny president i landet.

Han är före detta utbildningsminister och är den första civila presidenten på 60 år. Men familjen Castro har fortfarande stor makt, enligt experter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in