Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 21:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kunglig-bebis-fodd-i-storbritannien/

Världen

Kunglig bebis född i Storbritannien

01:33. Prins Harrys och hans hustru Meghan, har fött en son. Harry fanns vid Meghans sida under förlossningen och mötte efteråt pressen för ett kort uttalande.

Hertiginnan av Sussex, den brittiske prins Harrys hustru Meghan, har fött en son, meddelar paret på sitt gemensamma Instagramkonto. Pojken hamnar på sjunde plats i den brittiska tronföljden.

Rätta artikel

”Vi glädjer oss över att kunna meddela att de kungliga högheterna hertigen och hertiginnan av Sussex har välkomnat sitt förstfödda barn under de tidiga morgontimmarna den 6 maj 2019. De kungliga högheternas son väger sju pund och tre uns (motsvarande 3,3 kilogram)”, skriver paret i inlägget som pryds av en bild med texten ”Det blev en pojke!”.

Harry fanns vid Meghans sida under förlossningen, enligt ett uttalade från kungahuset, skriver AFP.

”Hertiginnan och barnet är båda vid god hälsa och mår bra, och paret tackar allmänheten för deras delade förtjusning och stöd under denna väldigt speciella tid i deras liv. Fler detaljer kommer under kommande dagar”, fortsätter paret.

I april meddelade Buckingham Palace att Harry och Meghan har beslutat att hemlighålla arrangemangen kring födseln.

Prins Harry och Meghan började träffas i juli 2016 sedan gemensamma vänner presenterat dem för varandra. De gifte sig i maj i fjol.

Den före detta skådespelerskan Meghan, 37, som tidigare bar efternamnet Markle, är mest känd för sin roll i den amerikanska tv-serien ”Suits”.

Ämnen i den här artikeln:

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt