Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Kvarglömd påse innehöll inte godis

Foto: Tengku Bahar/AFP

När passageraren steg av vid lyxiga Palms Place Hotel i Las Vegas glömde han ett välpackad brun papperspåse i baksätet. En påse med överraskande innehåll.

Det som såg ut att bli ännu en körning i mängden för taxichauffören Gerardo Gamboa i Las Vegas förvandlades istället till en svindlande julsaga dagen före julafton.

Gamboa hade plockat upp sin passagerare utanför Cosmopolitan Casino och sedan kört mannen vidare till Palms Place Hotel där han överräckte en femdollarssedel som dricks. Och försvann ut från taxin.

Att en brun påse blivit kvar i baksätet upptäckte Gamboa inte förrän en vaktmästare på hotell Bellagio ställde fram påsen till honom i tron att det rörde sig om en julgåva i form av choklad lämnad av en nöjd kund.

Men påsen visade sig innehålla något helt annat, skriver Las Vegas Sun. När Gamboa, med en ny kund i baksätet, kikade i påsen då han stannat till vid ett rödljus blev han minst sagt förvånad.

Ur påsen kunde han plocka den ena sedelbunten efter den andra. Till slut visade den sig innehålla 300.000 dollar i 100-dollarssedlar eller nästan två miljoner svenska kronor.

– Jag visade påsen för min passagerare och sa till honom att han var mitt vittne, berättar Gamboa för tidningen.

Så snart han kunde körde Gerardo Gamboa påsen med sitt oväntade innehåll till taxibolagets kontor där man kontaktade Cosmopolitan och polisen som kunde spåra den glömske mannen. En man som visade sig vara en känd pokerspelare, skriver Las Vegas Review-Journal.

När mannen så dök upp för att hämta sina pengar hade han inget id-kort med sig men till slut hade polisen konstaterat att pengarna nu kunde räckas över till rätt person.

Taxibolaget har gett sin ärlige chaufför en check på tusen dollar och en middag för två. Mannen själv har lovat att återkomma med någon form av belöning.

– Även om han inte ger mig något så är det okej. Jag förväntar mig inte någon gentjänst utan ville bara göra vad som är rätt, säger Gamboa till tidningen.

Och till Las Vegas Review-Journal tillägger han:

– Även om jag är en fattig man så behöver jag inga pengar som inte tillhör mig.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.