Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-19 02:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kvinna-hittades-dod-med-pytonorm-slingrad-runt-halsen/

Världen

Kvinna hittades död med pytonorm slingrad runt halsen

Foto: J Pat Carter/AP

En två och en halv meter lång pytonorm låg slingrad runt halsen på en kvinna som hittades död i ett hus i den amerikanska delstaden Indiana. I bostaden fanns 140 andra ormar.

Det var under onsdagskvällen lokal tid som kvinnan hittades i Oxford, Indiana. Huset där kroppen hittades ägs av en lokal polischef, men kvinnan ska själv vara ägare till ett tjugotal av reptilerna, enligt den polisens talesperson.

Kvinnan, som är i 30-årsålder, hittades av husets ägare, som själv bor granne med ormhuset. Sjukvårdare lyckades få bort ormen från kvinnans hals, men hennes liv gick inte att rädda.

En obduktion kommer att genomföras under fredagen, men polisens talesperson uppger att kvinnans strypts till döds, rapporter Guardian.

Polischefen som äger huset har tidigare figurerat i tidningar som ormuppfödare. Han har även besökt en lokal skola för att visa upp ormar. 

Ingen människa bor permanent i huset, som renoverats för att ge hem åt reptilerna, enligt CNN.