Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 21:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/kvinnorna-fran-jemen-som-stottar-fns-fredsmaklare-i-gottrora/

VÄRLDEN

Kvinnorna från Jemen som stöttar FN:s fredsmäklare i Gottröra

Enas Alarashi (t v) och Asmahan al-Anas ingår i en grupp kvinnor från Jemen som ger FN-medlaren Martin Griffiths råd i de pågående fredssamtalen. ”Männen bär vapnen, kvinnorna är offren”, säger Enas Alarashi, som arbetar för att få bort de dödliga landminorna från Jemen.
Enas Alarashi (t v) och Asmahan al-Anas ingår i en grupp kvinnor från Jemen som ger FN-medlaren Martin Griffiths råd i de pågående fredssamtalen. ”Männen bär vapnen, kvinnorna är offren”, säger Enas Alarashi, som arbetar för att få bort de dödliga landminorna från Jemen. Foto: Lisa Mattisson, Lisa Mattisson

Männen skakar hand vid förhandlingsbordet - kvinnorna hålls i skymundan. Så har det hittills sett ut under försöken att åstadkomma ett slut på Jemenkriget.

Men den manliga dominansen håller på att luckras upp. FN:s fredmäklare Martin Griffiths har med sig en kvinnlig rådgivarstab till samtalen i Johannesbergs slott i Uppland.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in