Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 07:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/las-oversattningen-det-sa-trump-till-ukrainas-president/

Världen

Läs översättningen: Det sa Trump till Ukrainas president

Den icke ordagranna summeringen av Donald Trumps samtal med Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj. Foto: Wayne Partlow/AP

onsdagen släppte Vita huset en icke ordagrann summering av Donald Trumps samtal med Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj. Här är utvalda delar av vad Donald Trump sa.

”Jag skulle vilja säga att vi gör mycket för Ukraina. Vi har ägnat stora ansträngningar och mycket tid. Mycket mer än de europeiska länderna gör och de borde hjälpa till mer än de gör. Tyskland gör nästan ingenting för er. Allt de gör är att prata…..Jag skulle inte påstå att det nödvändigtvis är ömsesidigt eftersom det händer saker som inte är bra, men USA har varit mycket mycket bra för Ukraina.”

”Jag skulle vilja att du gör mig en tjänst, eftersom vårt land har gått igenom mycket och Ukraina vet mycket om det….(--) Mr (Rudy) Giuliani är en högt respekterad man. Han var borgmästare i New York, en mycket bra borgmästare, och jag vill att han ringer dig tillsammans med justitieministern. Rudy vet mycket väl vad som händer och han är en mycket kapabel kille. Om du kunde tala med honom skulle det vara fantastiskt. Den förra USA-ambassadören, en kvinna var dåliga nyheter och de människor som hon hade kontakt med i Ukraina var dåliga nyheter, så jag ville bara att du ska veta det. En annan sak. Det är mycket tal om Bidens son, att Biden stoppade brottsutredningen och att många vill få veta det, så allt du kan göra med justitieministern vore utmärkt. Biden gick omkring och skröt om att han förhindrat utredningen, så om du kan titta på det...det låter förskräckligt för mig.”

”Jag ska låta Mr Giuliani ringa dig och jag ska också låta justitieminister (William) Barr ringa och vi kan gå till botten med det. Jag är säker på att du kan komma underfund med det. Jag hörde att åklagaren behandlades mycket illa och han var en mycket rättskaffens åklagare, så lycka till med allting. Ni har många tillgångar. Det är ett fantastiskt land. Jag har många ukrainska vänner, de är otroliga människor.”

• ”Jag ska säga till Rudy och justitieminister Barr att ringa. Tack. Närhelst du vill komma till Vita huset känn dig fri att ringa. Ge oss ett datum så löser vi det. Jag ser fram emot att se dig.”

Bild 1 av 5
Bild 2 av 5
Bild 3 av 5
Bild 4 av 5
Bild 5 av 5

Läs mer: Trump bad Ukrainas president att utreda Joe Bidens son