Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Latinamerikanska länder utlyser landssorg

Sörjande venezuelaner i tusental intar gator och torg i olika städer. De skanderar slagord och lovar att fortsätta sin avlidne presidents revolution.
 

"Chávez lever för alltid" och "Kampen fortsätter" hörs på huvudstaden Caracas gator, enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Vi måste visa att det han gjorde inte var förgäves, säger en gråtande Jamila Rivas, som tillsammans med hundratals andra samlats utanför det militärsjukhus i huvudstaden där presidenten avled.

En bit därifrån, på Bolívar-torget, hyllas Chávez av medborgaren Nancy Jotiya.

– Han var vår fader. "Chávismen" kommer inte att ta slut. Vi är hans folk, vi kommer att fortsätta att slåss, säger hon.

Venezuela har utlyst sju dagars landssorg, skriver den venezuelanska tidningen El Universal. Även andra länder i Latinamerika har officiellt beslutat om landssorg. Både Ecuador och Argentina har påbjudit tre dagars landssorg.

Hugo Chavez begravs på fredag. Fram till dess ska han ligga på lit de parade, närmare bestämt på Militärakademin i Caracas.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.