Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-23 00:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/lesbos-flyktinglager-nasta-mal-for-politisk-pave/

VÄRLDEN

Lesbos flyktingläger nästa mål för politisk påve

Bild 1 av 4 Lampedusa 8 juli 2013. Franciskus överraskade alla när han på sin första resa utanför Rom valde att besöka ön Lampedusa.
Foto: Gregorio Borgia
Bild 2 av 4 Ciudad Juárez 17 februari 2016. Resan i Mexiko avslutades vid gränsen till USA. ”En gräns som våra bröder och systrar försöker överskrida, tvingade av fattigdom och av våld från en organiserad narkotikahandel”, sade påven.
Foto: Gregory Bull
Bild 3 av 4 Rom. Påven har gjort otaliga besök hos utsatta i den italienska huvudstaden, som här i ett av många härbärgen som drivs av katolska kyrkan.
Bild 4 av 4 Castelnuovo di Porto 24 mars 2016. På skärtorsdagen tvättade påven traditionsenligt tolv personers fötter. Denna gång i ett asylläger utanför Rom. De utvalda var muslimer och kristna från olika kyrkor, men även en hindu.
Foto: l'Osservatore Romano

Strandade och övergivna flyktingar i Grekland har stora förväntningar inför påve Franciskus besök i dag, lördag, på ön Lesbos. Många ser resan som ett svar på EU:s flyktingavtal med Turkiet. Tajmningen kunde knappast vara bättre för att få maximal uppmärksamhet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in