Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-05 08:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/lina-lund-etablissemangets-favoriter-eller-brakstakarna-tyska-socialdemokrater-ska-bekanna-farg/

Världen

Lina Lund: Etablissemangets favoriter eller bråkstakarna – tyska socialdemokrater ska bekänna färg

SDP:s två kandidatpar. Finansminister Olaf Scholz och lokalpolitkern Klara Geywitz till vänster. Förbundsdagsledamoten Saskia Esken och tidigare delstatsministern Norbert Walter-Borjans till höger.
SDP:s två kandidatpar. Finansminister Olaf Scholz och lokalpolitkern Klara Geywitz till vänster. Förbundsdagsledamoten Saskia Esken och tidigare delstatsministern Norbert Walter-Borjans till höger. Foto: Kay Nietfeld/DPA

BERLIN. Partietablissemangets favoriter – eller gräsrötternas bråkstakar? På lördagen tillkännages vilken duo som tar över ledarskapet för de tyska Socialdemokraterna SPD. Men nya ansikten lär inte räcka för att vända kräftgången.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in