Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-10-20 21:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/litauen-sager-ja-till-medicinsk-marijuana/

Världen

Litauen säger ja till medicinsk marijuana

Foto: Pieter ten Hoopen

Läkare i Litauen får nu skriva ut recept på marijuana. Lagen röstades igenom i dag av parlamentet.

– Det är ett historiskt beslut som säkerställer att patienter kan få bästa möjliga behandling, säger parlamentarikern Mykolas Majauskas som lade fram lagförslaget.

Rätta artikel

Röstsiffrorna var 90–0, men tre ledamöter avstod. Lagen går nu till president Dalia Grybauskaite för undertecknande.

– Det är ett historiskt beslut som säkerställer att patienter kan få bästa möjliga behandling, säger parlamentarikern Mykolas Majauskas som lade fram lagförslaget.

Lagen väntas träda i kraft i maj nästa år. Den som vill sälja medicinsk marijuana måste dock skaffa sig en statlig licens.

Medicinsk marijuana är även tillåtet i Österrike, Storbritannien, Kroatien, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland och Italien samt i vissa delstater i USA.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt