Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-28 12:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/lokala-hjaltar-stoppar-manniskor-som-vill-bega-sjalvmord-i-japan/

Världen

Lokala hjältar stoppar människor som vill begå självmord i Japan

Yukio Shige, en 73-årig pensionerad polis som beskrivs ha en mild framtoning, har en egen metod för att hindra människorna från att ta steget ut från klipporna.
Yukio Shige, en 73-årig pensionerad polis som beskrivs ha en mild framtoning, har en egen metod för att hindra människorna från att ta steget ut från klipporna. Foto: Harumi Ozawa/AFP

Desperata japaner åker till Tojinboklipporna eller den mytomspunna skogen Aokigahara – även kallad ”Havet av träd” – för att avsluta sina liv. Men lokala hjältar har utvecklat metoder för att stävja självmorden.

– Jag räddar människor genom att bemöta dem som en vän, säger en 73-årig före detta polis som säger sig ha räddat över 600 människor från att kasta sig i Japanska havet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in