Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 19:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/londonbranden-borjade-i-en-kyl-och-frys/

VÄRLDEN

Londonbranden började i en kyl och frys

1 min 38 sek. Nu har den brittiska polisen testat fasadklädseln på höghuset Grenfell Tower i London, där den ödesdigra branden bröt ut den 14 juni. Fasadplattorna, som består av aluminiumskivor och mellanliggande plastskikt har varit i fokus då elden spred sig så snabbt genom 24-våningshuset. Nu har plattorna fått underkänt.
Bild 1 av 2 Utredningsarbete i Grenfell Tower.
Foto: Tolga Akmen/AFP
Bild 2 av 2 Grenfell Tower sett inifrån efter branden.
Foto: Metropolitan Police/AFP

Polisen överväger åtal för dråp sedan man konstaterat att branden i Grenfell Tower börjat i ett kyl- och frysskåp. Bostadshusets nya fasad klarade heller inte proven i förundersökningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.