Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Löpare dödad av björn efter tävling

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: AP/Toby Talbot

16-åringen hann skicka ett sms: Jag har en svartbjörn efter mig. Men sedan blev det tyst. Nu har den unge löparen hittats död, skriver Alaska-tidningen ADN.

Pojken hade på söndagen lokal tid deltagit i Robert Spurr Memorial Hill Climb, en tävling där man så snabbt som möjligt ska ta sig upp på Bird Ridge. Efter att ha kommit upp kan deltagarna på egen hand promenera ner, och det var när pojken gjorde det som björnen dök upp.

En familjemedlem som fick sms:et slog larm, och en stor sökoperation drogs i gång. Pojken siktades snabbt, men det tog sedan ett bra tag innan man kunde konstatera att han var död.

– Björnen höll sig kvar i området där ynglingen låg, förklarar parkskötaren Tom Crockett för ADN.

Enligt Crockett skadesköts sedan den över 110 kilo tunga björnen av tillkallad personal, men den hade ännu på måndagen inte hittats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.