Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Lyxbilsutflykt slutade i miljonkrasch

En lyxbilsutflykt i Japan slutade i helgen i vad som kan vara den dyraste bilkraschen i världshistorien. Åtta Ferrari, tre Mercedes-Benz, en Lamborghini, och ytterligare två bilar i miljonklassen förstördes när ledarbilen fick sladd och körde in i mitträcket.
 

Lyxbilarna krockade söder om staden Yamaguchi i Japan på söndagen, när de var på väg till Hiroshima. Enligt polisen ska bilarna ha kört in i varandra i hög hastighet när föraren av Ferrarin längst fram försökte byta fil, men istället körde in i mitträcket.

– En grupp bilar kom körande i 140-160 kilometer i timmen. En av dem fick sladd och allt slutade i den här stora röran, säger ett ögonvittne till tidningen The Asahi Shimbun.

Ingen skadades allvarligt i olyckan, men tio personer fick lindriga skador, skriver tidningen. Värre var det för lyxbilarna, där många skadades så pass mycket att de inte går att reparera. Enligt flera medier ska lyxbilarna vara värda 300 miljoner yen, cirka 26 miljoner kronor.

– Jag har aldrig sett en sådan här sak. Ferraris brukar sällan komma körandes i sådana stora antal, säger vägpolisen Eiichiro Kamitani till nyhetsbyrån AFP.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.