Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 12:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/mackenzie-bezos-donerar-150-miljarder-till-valgorenhet/

Världen

MacKenzie Bezos donerar 150 miljarder till välgörenhet

Jeff och MacKenzie Bezos. Foto: Evan Agostini/AP

MacKenzie Bezos kommer att skänka hälften av sin förmögenhet till välgörenhet och följer därmed i spåren av andra miljardärer som Warren Buffet och Bill och Melinda Gates.

– Jag har oproportionerligt mycket pengar, säger hon till nyhetsbyrån Reuters.

MacKenzie och Jeff Bezos skilde sig tidigare i år och hade då en gemensam förmögenhet på motsvarande omkring 1.200 miljarder kronor. Det mesta pengar som Jeff Bezos tjänat på det företag han en gång skapade – Amazon.

Amazon värderas till omkring 7.000 miljarder kronor.

På tisdagen meddelade MacKenzie Bezos att hon skrivit under ett avtal som en rad andra superrika människor undertecknat och därmed förbinder sig att använda hälften av sina pengar till olika former av välgörenhet.

– Vid sidan av andra tillgångar som livet gett mig så har jag oproportionerligt mycket pengar att dela med mig av, säger MacKenzie Bezos till nyhetsbyrån.

Därmed följer hon i spåren av Warren Buffet och Bill och Melinda Gates som för nio år sedan startade kampanjen ”Giving pledge”. Över 200 personer eller familjer har skrivit under på det löftet.

MacKenzie Bezos säger också att hon kommer att donera pengarna noggrant och eftertänksamt.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP ska MacKenzie Bezos ha fått med sig motsvarande 335 miljarder kronor vid skilsmässan.

Jeff Bezos själv har inte skrivit under gåvolöftet, rapporterar CNN.