Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 07:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/madeleine-mccanns-kropp-eftersoks-i-brunnar-i-algarve/

Världen

Madeleine McCanns kropp eftersöks i brunnar i Algarve

Madeleine McCann var 3 år när hon försvann från ett hotellrum i en semesterort i Portugal.
Madeleine McCann var 3 år när hon försvann från ett hotellrum i en semesterort i Portugal. Foto: AP

Portugisisk polis söker i brunnar på orter längs Algarvekusten efter flickan Madeleine McCanns kropp, rapporterar portugisisk tv. Det uppges ske efter att ”avgörande uppgifter” kommit fram mot den 43-årige tysk som misstänks ha bragt flickan om livet för 13 år sedan. 

Jakten på Madeleine McCann mördare fick ny aktualitet när en 43-årig tysk i början av juni kopplades till det 13 år gamla försvinnandet.  

Den tyska åklagaren Hans Christian Wolters har gått ut med att man har ”hårda uppgifter på” att flickan, som försvann från familjens hotellrum under en semester i Portugal 2007, är död.

Detta är också något som man informerat hennes föräldrar om, även om Wolters inte velat förklara vilka uppgifter det är som gör att man kan vara säker på detta. 

Enligt uppgifter i portugisiska RTP har polisen de senaste dagarna letat i brunnar på platser längs Algarvekusten, bland annat i byn Vila do Obispo, nära badorten Praia da Luz, där McCann-familjen var på semester när flickan försvann. 

De nya sökningarna görs efter att ”avgörande bevis kommit fram” mot den 43-årige tysken.

”Det framstår som allt mer sannolikt att han är gärningsmannen”, uppger tv-kanalen. 

Enligt RTP bodde tysken i samma badort som familjen McCann under försvinnandet 2007. Han ska också misstänkas ligga bakom ett annat fall med ett försvunnet barn i området. 

Fallet med den 2007 treåriga flickan Maddie McCann har följts av en hel värld.

Läs mer: 

Utpekad för Madeleine McCanns försvinnande dömd för 13 brott

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt