Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Majoriteten av amerikaner tycker att Trumps twittrande är kränkande och farligt

Foto: J. David Ake/AP, Manuel Balce Ceneta/AP

Två tredjedelar av amerikanerna anser att Donald Trumps twittrande är opassande, enligt en opinionsmätning som Washington Post och ABC News låtit göra.

Drygt hälften av de svarande, 52 procent, anser att presidentens twittrande är direkt farligt och 65 procent att det är kränkande.

Läs mer: Trump stäms för att ha blockerat följare på Twitter

Det råder stora skillnader mellan hur män och kvinnor uppfattar presidenten – bland kvinnorna i undersökningen anser 78 procent att Trumps användning av Twitter är olämpligt, bland männen är det 58 procent.

Alla är dock inte negativa. 21 procent tycker att presidentens twitterinlägg är uppfriskande och 41 procent att de är intressanta.

I undersökningen telefonintervjuades 1.000 slumpmässigt valda personer spritt över USA av undersökningsinstitutet Langer Research Associates. Intervjuerna genomfördes mellan 10-13 juli.

70 procent anser att han inte beter sig som en president bör och 57 procent svarade att de tycker mindre om honom desto mer de hör av honom. Hälften så många, 29 procent, gillar presidenten mer desto mer de hör.

En dryg tredjedel av amerikanerna, 36 procent, tycker att han generellt gör ett bra jobb som president. 58 procent att han gör ett dåligt jobb.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.