Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 14:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/makthavare-i-algeriet-under-utredning/

Världen

Makthavare i Algeriet under utredning

Algeriets tidigare premiärminister Ahmed Ouyahia och nuvarande finansminister Mohamed Loukal har ombetts att infinna sig i en domstol. De båda ministrarna, som arbetade under den nyligen avsatte presidenten Abdelaziz Bouteflika, utreds för att ha slösat med offentliga medel, enligt statlig tv.

Rätta artikel

Beskedet från domstolen kommer efter att militärens högste ledare, generalen Ahmad Gaïd Salah, i förra veckan sade att han förväntar sig att personer ur den styrande eliten åtalas för korruption. 

Salah själv var trogen Bouteflika i många år, men kort innan presidenten avsattes meddelade han sitt stöd för proteströrelsen.

Protesterna i Algeriet har fortsatt trots Bouteflikas avgång med krav på att fler makthavare ska ställas inför rätta. Demonstranterna har bland annat krävt att den nye interimsledaren Abdelkader Bensalah lämnar sin post.

Läs mer:

Domare vägrar hålla algeriskt val

Över 100 gripna vid protester i Alger

Ämnen i den här artikeln:

Algeriet
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt