Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Man dog i insektsätartävling

En 32-åring i Florida avled efter att ha ätit mängder av insekter och maskar. Mannen deltog i i tävling där vinsten var en pytonorm.

”Midnight Madness” kallades evenemanget som på fredagen ordnades av djuraffären Ben Siegel Reptiles I Deerfield Beach, Florida. Uppemot 30 deltagare hade anmält sig till tävlingen vars förstapris var en pytonorm värd drygt 5.500 kronor.

32-åringen beskrivs i lokala medier av Ben Siegel själv som utåtriktad, festligheternas medelpunkt och den person som gjorde kvällen ännu roligare. Men hans entusiasm fick glädjen att vända till tragedi.

Han ska ha ätit en stor mängd insekter och maskar – det närmaste ett bestämt antal är ”dussintals” – men därefter tog komplikationerna vid. Mannen började kräkas, föll livlös ihop och dödförklarades senare på sjukhus.

Enligt Ben Siegels jurist hade alla deltagare skrivit under papper på att de tog eget ansvar för sitt deltagande och att de inte hade allergier mot skaldjur som har snarlika allergener. Men exemeplvis kackerlackor, en av de erbjudna insekterna, kan bära på mycket farliga bakterier.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.