Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Man döms för att ha orsakat slukhål

Slukhål är hål i marken som orsakas av att markens ytlager av någon orsak kollapsar. De uppstår ofta naturligt i områden med karst. På bilden syns ett slukhål i Bosnien och inte det aktuella slukhålet som omnämns i artikeln. Arkivbild.
Slukhål är hål i marken som orsakas av att markens ytlager av någon orsak kollapsar. De uppstår ofta naturligt i områden med karst. På bilden syns ett slukhål i Bosnien och inte det aktuella slukhålet som omnämns i artikeln. Arkivbild. Foto: AP

En kinesisk lagstiftare döms till fem års fängelse för att orsakat ett slukhål när han försökte gräva en källare under sitt hus i Peking.

Hålet svalde fyra av hans grannars hus. Mannen, Li Baojun, och två män han anställt för att bygga fem våningsplan under markytan, har brutit mot regler för byggsäkerhet, slår en kinesisk domstol fast.

Förutom att grannarnas hus strök med, fick slukhålet en genomfartsled att rasa ihop och orsakade skador för över fem miljoner yen, motsvarande 6,3 miljoner kronor.

Ingen uppges ha blivit skadad, men femton av Li Baojuns grannar blev hemlösa. 1400 kubikmeter betong behövdes för att fylla hålet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.