Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 14:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/man-flydde-kopenhamnspolisen-i-natt/

VÄRLDEN

Man flydde Köpenhamnspolisen i natt

En man flydde från polisen i Mjølnerparken under natten. Händelsen föranledde en stor insats i jakten på den misstänkte.

– Det var en ung man som stack från oss. Det började vid 00.15 och uppemot 50 personer deltog i insatsen som slutade några timmar senare, säger Henrik Müller Jakobsen på Köpenhamnspolisen.

Han vill inte säga något om den kamouflageklädde mannen som nu är frihetsberövad. Denne kommer att förhöras under förmiddagen, varför polisen inte heller vill säga om man misstänker att den frihetsberövade har med helgens attentat att göra.

Mjølnerparken är det bostadsområde Omar el-Hussein ska ha åkt till i taxi efter sitt första attentat, skotten mot Krudttønden. När polisen sett det på bilder från övervakningskameror bevakade de platsen.

När de han kom tillbaka till området på söndagsmorgonen kunde polisen konfrontera honom, varpå el-Hussein ska ha avlossat skott mot polisen som besvarade elden och el-Hussein dödades. Mjølnerparken är också det kriminella gänget ”Brothas” kvarter, men en talesperson har sagt att el-Hussein inte var medlem även om de kände honom.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt