Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Man förstörde hus med bulldozer

En 51-årig man i Seattle kom inte överens med grannarna och beslöt sig för att köra in i deras hus med en bulldozer. I samband med initiativet rev han även ned en elstolpe som orsakade strömavbrott i tusentals hem.

Ingen skadades i samband med händelsen, men de fyra husen som mannen körde in i tog desto mer stryk.

Incidenten Inträffade i ett bostadsområde öster om Port Angeles i Seattle. Mannen i Bulldozern greps och fördes till Clallam County-fängelset. Han ska nu utredas för skadegörelse.

Enligt uppgifter till Seattle Times var 51-åringen ”mycket upprörd” vid händelsen och verkade ”uppenbarligen ligga i tvist med grannarna”.

En 19-årig student, vars släkting bor i ett av husen som förstördes, säger till tidningen att mannen är välkänd i området eftersom han ibland gräver märkliga hål med bulldozern nattetid.

Polisen berättar för Seattle Times att man visste att mannen höll på med någon typ av arbete i närheten och att bulldozern användes till det. Polisen uppger vidare att man har haft problem med att utreda händelsen på grund av ett strömavbrott som drabbade tusentals hem i Port Angels sedan 51-åringen förstört en väsentlig kraftledning när han rev ned elstolpen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.