Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-25 05:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/man-gripen-for-attentat-pa-gagata-i-lyon/

Världen

Tre gripna för attentat på gågata i Lyon

Bild 1 av 2 Polisen grep på måndagen tre personer misstänkta för inblandning i fredagens bombdåd i Lyon. En av de misstänkta greps i stadens södra utkanter (bilden).
Foto: Romain Lafabregue/AFP
Bild 2 av 2 Kvarteren närmast platsen för fredagens bombdåd i centrala Lyon spärrades av. Tretton personer skadades i explosionen.
Foto: Sebastien Erome/AP

Fransk polis har gripit tre personer misstänkta för det bombattentat som i fredags skadade 13 personer i Lyon, en 24-årig man, en minderårig person och en kvinna.

På måndagsförmiddagen berättade den franska inrikesministern Christophe Castaner  på Twitter att polisen gripit en man för bombattentatet i Lyon.

https://twitter.com/CCastaner/status/1132922498075566080

Castaner gav inga ytterligare detaljer, men fransk press rapporterade att gripandet ägde rum i Lyon och att den gripna var 24 år.

Senare kom uppgifter om att sammanlagt tre personer gripits för dådet. Förutom 24-åringen – en datavetenskapsstudent utan tidigare brottshistoria – rör det sig om en kvinna och en minderårig person som studerar på ett gymnasium i Lyon, enligt Reuters uppgifter.

Explosionen inträffade sent på eftermiddagen i fredags utanför ett konditori på Rue Victor Hugo, en gågata i hjärtat av Lyon. Bland de personer som skadades fanns en tioårig flicka.

Övervakningsbilder visar hur en misstänkt gärningsperson, som delvis är maskerad, kommer till platsen på cykel och placerar ett paket utanför konditoriet.

I kassen fanns en hemmagjord rörbomb med splitter i form en mängd skruvar och andra metallföremål.  

Händelsen utreds som ett terrordåd. 

Läs mer: Polisen efterlyser man med svart mountainbike