Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Man i Florida dog när e-cigarett exploderade

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Nam Y. Huh/AP

En man i Florida omkom när hans e–cigarett exploderade, rapporterar BBC. Obduktionen visar att delar av e-cigaretten trängt in i den 38-åriga mannens skalle. 

Mannen var även täckt av brännskador på nästan hela kroppen när räddningstjänsten hittade honom död i hans hem i Florida.

Det är fortfarande okänt hur explosionen kunde ske.

Enligt amerikanska myndigheter är olyckan det första kända fallet där en e-cigarett orsakat ett dödsfall, men det är inte första gången de exploderat. USA:s räddningstjänst har dokumenterat 195 fall då e-cigaretter exploderat eller börjat brinna mellan åren 2009 och 2016.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.