Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

”Man såg rakt igenom byggnaden”

Ingvild Kaldahl promenerade längs Akersgata när det small. Hon trodde först att det var åska. Men insåg snart allvaret. ” Hela byggnaden är ödelagd”, säger Kahldahl till DN.se.

Tron att det var vädrets makter som orsakat den väldiga knallen försvann i samband med att röklukten gjorde sig till känna.

– När vi kände röken och såg att fönstrena hade krossats så förstod vi att det inte var åska, säger ögonvittnet Ingvild Kaldahl.

– Hela regeringsbyggnaden är ödelagd. Man kan se rakt igenom bottenvåningarna, från ena till andra sidan.

Hon jobbar på ett kafé i närheten och gick tillbaka för att kolla att allt var lugnt där. När hon sedan återvände mot regeringsbyggnaden möttes hon av kaos.

– Jag gick upp för att se vad som hade hänt och då kom det en massa folk springande därifrån.

– En kom springande med blod rinnande från huvudet. Jag såg bara en skadad, men att det var många skadade människor är självklart.

Ingvild berättar också att det går biltunnlar under regeringshuset, och att även de skulle ha kunnat ta skada.

– Det går massor av tunnlar där under, men jag vet inte om det är någon som har skadats.

– Men till och med nere på Akers brygge hade de märkt av det.

Hur är stämningen i centrum nu?

– Vi har precis åkt därifrån, vi fick rådet att ta oss bort därifrån. Men det verkar som att taxi, spårvagnar och bussar går som vanligt. Förutom att Akersgata är avstängd.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.