Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 20:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/man-skots-till-dods-i-bensinko-i-venezuela/

Världen

Man sköts till döds i bensinkö i Venezuela

Bilkö till en bensinstation i Venezuela. Skjutningen på lördagskvällen inträffade på en annan plats, i Tabay i Merida. Foto: Yuri Cortez/AFP

En man sköts till döds och en annan skadades i samband med ett bråk i en bensinkö i västra Venezuela i helgen. Venezuela har brist på en rad varor, bland annat bensin. 

Dödsskjutningen ägde rum i en timslång bensinkö i staden Tabay i delstaten Merida sent på lördagskvällen lokal tid. Den svåra bristen på drivmedel har gjort att många inte kunnat tanka sina fordon medan andra har fått köa i timmar, ibland dagar, i väntan på att komma fram till en pump.

Det är ännu oklart vad som orsakade helgens dödsskjutning men enligt nyhetsbyrån Reuters, som talat med Tabays borgmästare Jose Otalora, ska båda de inblandade ha varit påverkade av alkohol och väntat i timmar när skottlossningen inträffade.

Venezuela, som är en av världens största oljeproducenter, drabbades hårt när priset på råolja föll kraftigt 2014. Den senaste månaden förvärrades krisen och många bensinstationer har sedan dess fått beväpnade soldater för att hålla ordning på köerna.

Det råder också brist på en rad andra varor liksom elektricitet. Landets socialistiske president Nicolás Maduro skyller problemen på de sanktioner som USA lagt mot landet.

Enligt FN har omkring fyra miljoner venezuelaner lämnat landet sedan 2015, skriver El Pais på söndagen.