Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-12 09:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/manga-befaras-ha-dott-pa-migrantbat/

Världen

Många befaras ha dött på migrantbåt

Uppemot 15 migranter befaras ha omkommit på en båt utanför Libyens kust, enligt en egyptisk överlevare. Enligt mannen fanns det 25 migranter ombord när den lämnade staden Sabratha i nordvästra Libyen.

Rätta artikel

– Vi åkte från Sabratha och var ute till havs tolv dagar utan mat och vatten. 15 har dött, berättar han i hamnstaden Misrata i Libyen.

Kuststaden Sabratha har varit en av de mest utnyttjade utgångspunkterna för de båtar som för migranter över Medelhavet till Italien.

FN slog i somras larm om att fler migranter dör på Medelhavet, samtidigt som färre anlänt till Europa i år. Den värst drabbade rutten är den mellan Libyen och Italien.

Ämnen i den här artikeln:

Libyen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt