Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 15:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/manga-doda-i-ovader-i-nepal/

Världen

Många döda i oväder i Nepal

Foto: NIROJ CHAOULAGAIN

Minst 23 personer har omkommit i översvämningar och efterföljande jordskred i Nepal, enligt myndigheterna i landet.

TT Text

Översvämningarna har utlösts av kraftiga skyfall de senaste dagarna. Utöver dödsfallen har tusentals fått fly sina bostäder. Bara i området Myagdi omkring 20 mil nordväst om huvudstaden Kathmandu har har nio personer omkommit och fler än 30 saknas.

– Området ligger avsides och räddningsmanskapet har just kommit dit för att leta efter offer, så antalet döda väntas öka, säger Gyan Nath Dhakal, företrädaren för distriktet.

I det närbelägna Kaski har sju personer omkommit, medan ytterligare sju dött i Jajarkot i västra delen av landet.

Jordskred och översvämningar förekommer med jämna mellanrum i det bergiga Nepal under monsunsäsongen, som varar mellan juni och september.

Ämnen i artikeln

Nepal
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt