Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 18:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/manga-doda-i-pakistansk-tagolycka/

Världen

Många döda i pakistansk tågolycka

Ett passagerartåg har kolliderat med ett godståg i centrala Pakistan. Foto: STR via AFP

Minst elva människor har mist livet och nära 80 har skadats i en tågolycka i centrala Pakistan. För minst tre av de skadade är läget kritiskt.

TT Text

Olyckan inträffade när ett passagerartåg på väg till Quetta från Lahore kolliderade med ett godståg som stannat vid en banövergång.

Tågolyckor är relativt vanligt förekommande i Pakistan, efter åratal av misskötsel, korruption och bristande investeringar i landets järnvägsnät. Landets premiärminister Imran Khan hävdar att det är den åldrade infrastrukturen från kolonialtiden som ligger bakom olyckan.

”Jag har bett järnvägsministern att genomföra akuta åtgärder för att motverka årtionden av försummad infrastruktur och kunna garantera säkerheten”, skriver han på Twitter.

Förra månaden dog sex personer när ett passagerartåg kolliderade med ett godståg i Hyderabad i södra delen av landet.

På torsdagen omkom även flera personer i en bussolycka nära huvudstaden Islamabad.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt