Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Många dödade av IS i nordöstra Syrien

Tre självmordbombare från terrorgruppen IS har med hjälp av bilburna sprängladdningar dödat minst 50 människor och skadat många andra i nordöstra Syrien, enligt en källa i det kurdiska Röda Korset.

Både flyktingar från striderna i provinsen Deir Ezzor och medlemmar i kurdiska säkerhetsstyrkor finns bland dödsoffren.

Attackerna utfördes i Abu Fas nära gränsen mellan provinserna Deir Ezzor och Hasaka, enligt det brittiskbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) – som tidigare satte antalet döda till 18.

IS har förlorat kontrollen över stora landområdet i Irak och Syrien i år och trycks nu tillbaka i Deir Ezzor. Där avancerar USA-stödda styrkor från norr och rysk-stödda regeringsstyrkor från väster.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.