Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 09:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/marianne-bjorklund-trumps-hongkong-hot-trappar-upp-konflikten-mellan-usa-och-kina/

VÄRLDEN

Marianne Björklund: Trumps Hongkong-hot trappar upp konflikten mellan USA och Kina

En kinesisk aktivist protesterar utanför USA:s konsulat i Hongkong efter att Trump meddelat att han tänker frånta Hongkong dess speciella handelsprivilegier.
Foto: Isaac Lawrence/AFP

Med hot om att frånta Hongkong dess speciella handelsstatus hoppas Donald Trump sätta press på Peking. Men litet talar för att Kommunistpartiet går USA till mötes. Troligare är att utspelet kyler ner den frostiga relationen mellan USA och Kina ännu mer, enligt DN:s Asienkorrespondent Marianne Björklund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.