Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 20:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/marine-le-pen-vill-skapa-en-politisk-jordbavning/

Världen

Marine Le Pen vill skapa en politisk jordbävning

Bild 1 av 9 Franska Nationella frontens ledare Marine Le Pen.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 9 Marine Le Pen avbryter ett möte på sitt kontor i EU-parlamentet i Strasbourg för att svara på Dagens Nyheters frågor.
Bild 3 av 9 Jean-Marie Le Pen, Nationella frontens 88-årige grundare och Marines far. Foto: AP
Bild 4 av 9 Bara franska trikoloren, inga partifanor, när Marine Le Pen framträder i byn Brachay.
Bild 5 av 9 I lilla Brachay i nordöstra Frankrike röstar omkring 80 procent på Nationella fronten. Sedan fem år tillbaka håller Marine Le Pen sina sensommartal här i byn.
Bild 6 av 9 I lilla Brachay i nordöstra Frankrike röstar omkring 80 procent på Nationella fronten. Sedan fem år tillbaka håller Marine Le Pen sina sensommartal här i byn.
Bild 7 av 9 Michel Dissonnet har kommit till Brachay för att lyssna på Nationella frontens ledare. Dagen till ära har han tagit på sig en tröja för att visa att han är en av ”Marines killar”.
Bild 8 av 9 ”Jag tycker att det var ett misstag.” Marine Le Pen är fortfarande upprörd över att Sverigedemokraterna sade nej till samarbete i EU-parlamentet.
Bild 9 av 9 ”Gratulationer till USA:s nya president Donald Trump och till det fria amerikanska folket!” Marine Le Pen twittrar långt innan det finns ett officiellt resultat.

Marine Le Pen jublade efter Donald Trumps seger i USA: ”Folket kan, om folket vill”.

Hon vill bli Frankrikes president 2017, men får svårt att nå ända fram. Marine Le Pen leder Nationella fronten, ett parti som är en symbol för Europas allra mörkaste hjärta.

DN:s Annika Ström Melin intervjuar henne i Strasbourg och lyssnar på henne under möten i Frankrike och Belgien. Hon möter en målmedveten politisk ledare med siktet inställt bortom nästa års val.

På vägen dit bryter Marine Le Pen med sin far, partiets grundare, och det gamla gardet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in