Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Marockanska flottan besköt migranter

Den marockanska flottan öppnade eld på tisdagen mot en båt med migranter som inte besvarade militärens order. En marockansk kvinna dödades och ytterligare tre personer skadades i beskjutningen, uppger lokala myndigheter.

Båten var en mindre snabbgående båt, som enligt militären framfördes av en spansk medborgare. Spanjoren, som inte skadades, har gripits, uppger en myndighetskälla.

Enligt militären låg migranterna ned i den beskjutna båten och syntes inte när eldgivningen inleddes.

Marocko är en av huvudrutterna för afrikanska migranter söder om Sahara som försöker nå Europa via Spanien.

Sedan början av 2018 har Spanien registrerat över 38000 migranter som tagit sig till landet, enligt den Internationella migrationsorganisationen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.